Optredens

Optredens zijn extra dansactiviteiten, in aanvulling op de vaste wekelijkse groepslessen, waarbij we aan de buitenwereld laten zien wat internationale dans is.

In de tijd dat AVIVA nog kindergroepen had traden zij tijdens het dansseizoen meerdere keren in kostuum op.

In de beginperiode kende de vereniging een speciale volwassenengroep, het dansensemble, dat choreografieën instudeerde en hiermee optredens verzorgde in originele of nauwkeurig nagemaakte kostuums. Later was er het initiatief tot een folkloregroep, die een soortgelijke doelstelling had. Er waren echter diverse redenen waarom het niet haalbaar was deze groepen te laten voortbestaan.

De zo ontstane uitgebreide folkloristische kostuumcollectie is nog in het bezit van de vereniging.

 

Optreden 50-plus

Soms verzorgt de seniorengroep een optreden in bijvoorbeeld een verzorgingshuis. Daarvoor zijn door de leden zelf kostuums gemaakt. Ook de andere groepen hebben wel eens een optreden in kostuums van de vereniging. De dansleiding kan ervoor kiezen om bij een optreden bepaalde dansen alleen door bepaalde leden te laten doen. Als lid van een groep bepaal je zelf of je aan een optreden wilt deelnemen.

Een optreden wordt wel gecombineerd met een openbare les.

 

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.