Groepslessen

Groepslessen zijn de vaste wekelijkse dansavonden of -middagen gedurende het dansseizoen voor leden van een bepaalde groep binnen de vereniging.

Soms is er een bijzondere groepsles of geen les wegens vakantie. Zie dansseizoen voor de details daarover.

 

Hoe verloopt een groepsles

Onder leiding van je vaste dansleiding leer je nieuwe dansen en dans je het seizoensprogramma van je groep door. Vaak is er ook tijd voor verzoekdansen. In de les zit een pauze waarin je even kunt bijkomen, bijkletsen en wat drinken bij de bar van De Stolp (zelf meegebracht eten of drinken niet toegestaan!). Gezelligheid met je groepsgenoten staat voorop, maar er wordt ook hard gewerkt, zodat je elke week met een voldaan gevoel weer naar huis gaat.

Zorg ervoor dat je weinig groepslessen mist. De dansleiding kan nauwelijks rekening houden met mensen die er vaak niet zijn of voor wie het tempo of niveau van de groep om andere reden structureel te hoog ligt. Dat zou niet terecht zijn ten opzichte van de overige leden van de groep.

Soms hebben we op een groepsles een gastdocent die gespecialiseerd is in een bepaald soort dansen. Dan kun je in je vertrouwde omgeving dieper ingaan op een speciale danssoort.

 

Welke groep past bij jou

De groepen zijn ingedeeld naar danstechnisch niveau. De manier en de snelheid van aanleren en de benodigde danservaring zijn daarop afgestemd.

Er geldt een minimum en een maximum aantal leden voor een groep. Dat wordt bepaald door de grootte van de danszaal, de soort groep en de financiën. In theorie is het daarom mogelijk dat groepen moeten worden gesplitst, samengevoegd of opgeheven, maar dit is de laatste jaren niet voorgekomen.

Er geldt qua leeftijd geen onder- of bovengrens voor een groep. We hebben weliswaar een zgn. seniorengroep (voorheen "50-plus-groep"), maar dat wil niet zeggen dat je puur vanwege je leeftijd bij die groep hoort. Evenmin geldt een vaste ervaringsperiode voordat je naar een volgende groep over kunt, zoals van beginners en halfgevorderden naar gevorderden. Sommigen dansen nu eenmaal fanatieker en behendiger dan anderen. Dit hangt meer af van aanleg en behoefte dan van leeftijd of aantal jaren dansen.

In overleg met jou bepaalt de dansleiding welke groep het meest geschikt voor je is.

 

Probeer het uit

Kom maar eens kijken bij de verschillende groepen om te zien waar je je het beste thuisvoelt. Lijkt het je wel wat, maar weet je het nog niet zeker? Doe vrijblijvend een keertje mee of volg de introductiecursus aan het begin van het dansseizoen!

 

50-plus-groepDonderdagmiddag 13:30-15:00 in De Stolp o.l.v. Marty Verhoeven

Het dansprogramma en de manier van lesgeven bij deze
gezellige groep zijn afgestemd op oudere deelnemers.

Groep 1 (DSC_2870)Donderdagavond 19:30-21:00 in De Stolp o.l.v. Erik Veenstra

Begin je net met dansen, vind je gezelligheid belangrijker dan danstechnische
uitdaging of wil je liefst vroeg op de avond, dan zul je je hier thuisvoelen.

Groep 2 (03420)Donderdagavond 21:00-22:30 in De Stolp o.l.v. Erik Veenstra

Heb je een paar jaar ervaring en wil je er lekker tegenaan
met andere dansenthousiasten, dan is dit wat je zoekt!

aviva 200Je kunt bij AVIVA in meerdere groepen dansen.

Hoe gaat dat in zijn werk?
Hoe werkt de overlap op donderdagavond?